שמירה בין בשר לחלב לאחר קיצור קיבה

שאלה:

שלום אני מעדות המזרח ושומרת 6 שעות בין חלב לבשר. עברתי ניתוח קיצור קיבה מאז אינני יכולה להכניס לגופי יותר בשר עוף מארבעה חמישה ביסים. אך לאחר שעתיים רעבה שוב.. האמת שרק מנותחי קיצור קיבה יבינו את משמעות השאלה. כי לצערי רק חלב מרגיע את הרעב . כאשר אני מנסה לשמור שש שעות נוצר מצב שאני פשוט אוכלת מאכלים שאינם טובים לבריאותי . ישנם ימים שאני נמנעת לאכול בשר עוף רק בגלל זה . לשאלתי האם בגלל שאינני אוכלת הרבה ומדובר רק בעוף ולא בבשר בקר. האם יש באפשרותי לשמור רק 3 שעות ולא שש. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את הקושי שלך, אבל אני בטוח שיש עוד דברים לאכול חוץ מחלב, אינני רואה טעם להתיר, צריך רק להשקיע בזה מחשבה. הסיבה שאוכלים מאכלים לא בריאים היא בגלל שזה לא מתוכנן טוב מראש, ואז האופציה היא או עוגה או חלב, אבל אם מתוכננים עם משהו בריא, כמו אגוזים או שקדיה, יש מה לאכול. תתייעצי עם דיאטנית שתתן לך תפריט הולם.

בהצלחה רבה ורפואה שלמה.