הודו מעושן שנפל עליו חלב

שאלה:

אם נפל חלב על הודו מעושן, האם מהני לעשות הדחה ולאכול הבשר? שרש השאלה היא האם צריכים לחוש לבקעים בבשר (אחרי שהוא מבושל, ובדרך כלל מצוי בבשר מבושל בקעים), או דילמא אחרי שהוא חלק וכו', אין צריכים לחשוש לזה?
יש לציין משנ"ב (סי' תמ"ז ס"ק כ"ז) שמשמע שיש מציאות של בשר מבושל שאין בו בקעים, ויל"ע למעשה.

תשובה:

שלום וברכה

נראה שיש להקל, אבל שירחצו כל חתיכה בנפרד היטב משני צדדיה.

מקורות:

עצם הנדון בבשר שיש בו פילי – נקבים מהבישול אם מועילה לו הדחה, כידוע נחלקו הדעות בשו"ע בסי' צא סע'י ו, השו"ע מיקל והרמ"א מחמיר, כך שלדעת השו"ע בכל מקרה מותר אפילו יש נקבים. אמנם שם ס"ק ע הביא מהזבחי צדק שבעל נפש יחמיר לעצמו אבל זה לא מן הדין. גם לדעת הרמ"א, כתב בשו"ת הר צבי סי' פה, שכיון שעוף בחלב הוא דרבנן, וכאן גם לא נתבשלו יחד שזה תרי דרבנן, יש להקל, אלא שיש לאכול אותו קר ולא לבשל אותו שוב. ממילא כאן שיש צד שאין בו כלל נקבים, ודאי יש לסמוך ולהקל.