אירוח במשפחה שאינה מקפידה די הצורך

שאלה:

שלום כבוד הרב,
דבר ראשון, תודה על כל התשובות שאתם נותנים, זה עוזר מאוד מאוד..
משפחתו של בעלי היא משפחה פתוחה מאוד והרבה פעמים נתקלים בבעיות כאשר מגיעים אליהם.
חלק מזה כולל חוסר שמירה על כשרות מהודרת, אי טבילת כלים, בעיות עם הלכות בישול בשבת,
דיבור בשפה לא צנועה ליד הילדים, דיבור לשון הרע ועוד.
בכל פעם שאנחנו מגיעים לשם אני מרגישה בסוג של מלחמה, להיות ערה באילו כלים משתמשים, מה חומם ישירות על הפלטה בשבת, אילו ממתקים נותנים לילדים וכו'..
להעיר להם לא עוזר בשום עניין (לא בענייני לשוה"ר, לא בענייני הלכות שבת, שפה וכו'), ועושה בדיוק את הפעולה ההפוכה..
כל פעם הם מזמינים וממש מתחננים שנבוא, ואם מסרבים להם הם ממש נפגעים, וכמובן שלא זו המטרה.
מה עושים?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

קשה מאוד להשיב על שאלה זו בלי להכיר מקרוב, באופן כללי אסור להתפשר בענינים אלו חלילה זה ברור, ומאידך יש לעשות הכל כדי למנוע את הפגיעה, ולכן אני תמיד בעד שיחה פתוחה בזמנים אחרים לא בשעת מעשה, בהם תסבירו את ההלכה ואת חשיבותה בעיניכם, תנו באופן אקראי כביכול מקרים ודוגמאות ממה שבאמת קורה כמו נתינת מאכל על הפלטה בשבת כשיש חשש בישול [אם זה דבר המבושל כל צרכו והוא יבש, עדיף לשתוק ולסמוך על שיטת הגר"ע יוסף שמתיר, אף שרבים חולקים], ולקוות שכך זה יתקדם טוב יותר. כמובן במידת היכולת תמיד עדיף להזמין אותם אליכם…