חלץ את התפילין וחזר ומניח האם מברך?

שאלה:

האם לכתחילה מותר להניח תפילין רשי מספר פעמים ביום? האם זה מועיל לעניין 100 ברכות ביום?

תשובה:

שלום וברכה

אדם שהסיר את התפילין והסיח דעת מהם לזמן רב [שעתיים שלוש, או ישן שנת קבע], ואחר כך חוזר ומניח, חייב לברך שוב, אבל אם לא הסיח דעת והיתה כוונתו לכתחילה לחזור ולהניח ולא שהה זמן מרובה כל כך, אינו חוזר ומברך. ראה משנה ברורה סי' כה ס"ק מז, וע"ע בסי' ח סעי' יב בדברי הפוסקים שם לגבי ציצית והוא הדין כאן. לגבי כניסה לבית הכסא בזמנינו אם היא נחשבת הפסק כידוע נחלקו הדעות, ראה משנה ברורה סי' כה שם ובמגן אברהם שם מדברי הפסוקים, ובביאור הלכה שם ד"ה וי"א מדברי הסוברים שאין לברך. וכן דעת הפרי מגדים שם ובן איש חי פרשת וירא.

באופנים שיש לברך ודאי זה מועיל למאה ברכות אבל בזמנינו אין צורך לחשוב על הנושא של מאה ברכות מי שמתפלל שלושת תפילות ביום כדין ואוכל כדרך בני אדם עובר את המאה ברכות בהרבה…

יום טוב.