חרקים

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה

ההורים שלי אוכלים כשר בבית אבל הם לא מודעים לבדיקת ירקות מחרקים כגון חסה וכו', עכשיו אני הולכת אצלם לחג, אני כמובן לא אוכל מסלט של חסה, אבל מישהי אמרה לי שגם לא לאכול משאר הסלטים כי החרקים עוברים לסלטים אחרים דרך הכף שעירבבו בה את הסלטים, או הסכין שחתכו בה את כל הירקות כשהכינו את האוכל, ודרך המזלגות של האנשים וכו, האם זה נכון?

תודה רבה וחג שמח!

תשובה:

שלום רב

אני מניח שמשתמשים בסכו"ם נקי שם בבית, ולא מעבירים כף מלוכלכת מפה לשם… עכ"פ זה נראה קצת מוגזם. צריך רק לדעת היכן הם קונים את הירקות באופן כללי להיות בטוחים שיש כשרות מהודרת שמפקחת על תרומות ומעשרות.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה
    ברור שמשתמשים בסכו"ם נקי, אבל כשמכינים סלטים משתמשים בסכין אחד כדי לחתוך את כל הירקות של כל הסלטים (ככה עושים בהרבה בתים…) ועל זה אני שואלת האם עלי לחשוש שהחרקים עברו מפה לשם עם הסכין?

    תודה שוב על התשובה