הימורים שונים

שאלה:

ערב טוב! האם מציאות אדם מסובב במהירות כוסות ומתחת לאחת מהן מסתתר כדור ומישהו צריך למצוא את הכדור גם נחשב להימור האסור מן התורה או מדברי חכמים? אני מדבר על המוצא. יש לציין שלא מדבר על ניחוש, שהוא כנראה אסור, אלא על כך שמדובר על אדם ששם לב היכן הכדור נמצא ורק לאחר מכן מחליט אם לשים את כספו או לא.
נשמע קצת שונה מהמקרה של "אי תקדמך יונך ליון". מדובר על אדם עובד.

תשובה:

שלום וברכה

גם זה נחשב הימור, ודינו שווה להימור של יונים או משחק בקוביא – שלדעת הרמב"ם והשו"ע נחשב אבק גזל ואסור גם אם יש לו עבודה אחרת. ולדעת הרמ"א טעם האיסור כיון שאינו עוסק בישובו של עולם. וכאשר יש לו עבודה שמתפרנס ממנה אין איסור.

בהצלחה ופסח כשר ושמח.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שע, ונחלקו המפרשים בדעת הרמב"ם וראה סמ"ע שם.