הימורים

שאלה:

פעם היה איזה איש אחד בתחנה מרכזית ביום שישי שמעביר כדור בתוך כוסות וצריך לגלות איפה הכדור ולשים כסף ואם ענית נכון אתה מקבל כפול מה ששמת ושמתי שם מלא כסף והפסדתי קצת.
זה מותר להשתתף בזה? היו שם בחורים חרדים שאמרו לי לא לשים כסף ושזה סתם בזבוז.
והאם לגרד כרטיס גירוד פעם בשבוע זה בזבוז כסף ואם אני אגרד ה' לא יתן לי יותר כסף כי כאילו אני זורקת את הכסף שהוא נתן לי?

תשובה:

שלום וברכה,

בהימורים מסוג כזה שמניחים את המעות ולא מקנים אותו לשניהם, יש בעיה של אסמכתא, אם מי שהניח ניצח השחקן צריך להוציא כסף מכיסו לתת, ולא הקנה את המעות מתחילה, ואסמכתא לא קניא, ולדעת הרמב"ם שי בעיה של אבק גזל.

כרטיס גירוד מותר בהחלט.

מן הראוי לא להתעסק בהימורים שנפשו של אדם נגררת אחרי הפיתויי שוא, ומזיקים לכיס ולנפש.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רז סעיף יג. ושו"ע סימן שעה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבנתי מהתשובה שאם הוא משתמש רק בכסף שנתנו לו זה אסור ואם הוא מוציא מהכיס שלו מותר? ברור שהוא הוציא מהכיס שלו כי הראשון ששיחק הרוויח

  2. הפוך ממה שהבנת. אם מניחים את המעות ומקנים אותם אחד לשני ואח"כ מהמרים – מותר. ואם עדיין לא הוציאו את המעות מהכיס, והנכשל צריך לשלם על הכשלון זה בעיה.