קנס בגין ביטול של בית מלון

שאלה:

בס"ד לרבנים שלום . 1. הזמנתי מקום לשבת הגדול מייד אחרי סוכות . נתתי כרטיס אשראי , למחרת ביטלתי . – יש חצי שנה עד שבת הגדול . לא ראיתי בעת הסכמתי , אך בעל המלון הפנה תשומת ליבי ברגע הביטול שעל ביטול יש קנס כתוב באתר . האם זכאי לכך ? 2. חוץ מהזכות לתרעומת בחזרת עובד מעביד וכו' – האם יש חיוב כלפי שמיא ? האם צריך לפצות למרות הכל כדי להוריד תרעומת ? בברכה יהודה בנימין קליין.

תשובה:

שלום וברכה,

ברגע התשלום חל קניין. ולכן מעיקר הדין לא ניתן לחזור כלל מהעסקה, ואם חוזר חייב לשלם את כל העסקה. אלא שהמלון נותן אפשרות חזרה עם תשלום קנס. ולכן גם לפי הלכה חל החיוב הקנס. ולכן אדם ששילם דמי מקדמה חייב לשלם את הקנס של הביטול לא רק מצד תרעומת אלא מעיקר הדין.

אלא שבמקרה שלך יש זכות חזרה תוך 14 יום מעת סגירת העסקה, ואם כן אני לא מבין מדוע המלון מחייב אותך בקנס, הרי אם הביטול היה יום למחרת אין חיוב קנס. וחוק הגנת הצרכן שמתיר לבטל את העסקה תוך 14 יום, תקף גם מצד ההלכה, משום שנקבע כמנהג. ולכן כדאי שתעיין שוב בתקנון של המלון לפני שאתה משלם את הקנס.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן תשובה יפה בהרחבה