למכור פטנט למשחק הימורים

שאלה:

האם מותר למכור פטנט של משחק הימורים לחברה. האם יש בזה לפני עיוור או מסייע לדבר עבירה. והאם יש הבדל בין למכור את הרעיון לגוי או יהודי. שהלא גם היהודי עצמו יכול למכור את הרעיון הלאה לגוי ולא חייב לממש בעצמו. תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

משחק הימורים לא מחייב שיש בו איסור הלכתי. אדם שעובד לפרנסתו אין עליו איסור להמר, ולמרות שמן הראוי לברוח מהימורים ולא להתעסק בהם כלל, אבל לא תמיד יש איסור הלכתי. ולכן אין איסור למכור לאחרים פטנט של המשחק, כיון שלא מחויב שישעו בו איסור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שע סעיף ג. ובדעת המחבר ראה בסמ"ע שם.