מה עושים כנגד שונאי דת מסיתים?

שאלה:

יש לי מורה בבית הספר כופרת מסיתה שמבזה את הדתיים ואומרת שהם פנאטיים ופרימיטיבים וכל השטויות של הכופרים "הנאורים" (ממש נאורים, בורים) , האם מותר לי לספר על זה לחברים אם הם יאמינו בלי לראות? כידוע יש להוכיח חוטאים בדרכי שלום, אבל האם בכזאת כופרת יש עניין לבזות אותה(כמובן שלא יהיה חילול השם) למשל לומר לה: אם אני שם רב לידך זה כמו לשים קוף ליד בן אדם, והוא הבן אדם, כדי שיתרחקו ממנה ומדעותיה הטיפשיות?

תשובה:

שלום וברכה

אלמד אותך רק משהו קטן שאני היום רואה קצת אחרת ממך, ממרומי גילי… אמירות כאלו לא ישכנעו אף אחד ולא יקדמו אף אחד, להיפך, אתה בהנהגתך הטובה, תראה להם כיצד נראה נער שומר מצוות, אלו ערכים יש לאנשים שומרי מצוות. זה יהיה גם השיח בינך לבין חברך לכשתדונו בדבריה, תספר להם בעדינות ובנימוס מה הם ערכים יהודיים, מה היא מסירות נפש לתורה, מה זו התחושה לקום בבוקר ולדעת שאתה בתפקיד, שהעולם הזה הוא פיצפון, ויש עולמות רוח שאנחנו פועלים בהם. כל התלהמות עלבונות וכדומה לא יועילו ואינם ראויים לבן תורה יקר כמוך.

בהצלחה רבה.