אוכל במקום שאינו מהדרין כדי למנוע מריבה

שאלה:

שלום. יש לאחין שלנו שבת אופרוף במקום שאינו מהדרין. בעלי החליט לנסוע כדי לא ליצור מריבות משפחתיות. מה עלי לעשות? ומה לגבי הילדים? הגדולים והקטנים? כמובן שאין אפשרות להביא אוכל ולפגוע במשפחה.

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי אין לאכול בשום אופן אוכל שאתם לא סומכים על כשרותו. בנושא של מריבות משפחתיות סביב הענין הזה אני אומר תמיד שיש טעות גדולה! אם אתה עקבי בענין מסויים, ואנשים יודעים שיש לך דרך בחיים, אתה אוהב אותם, מכבד אותם, אבל יש לך עקרונות שאתה לא יכול לוותר עליהם. הם לא כועסים! הכעס מתחיל בכך שנראה לאנשים שהעקרונות הם דבר נזיל שניתן לשינוי, ולכן אם אתה לא מיישר קו הם רואים בכך פגיעה בכבודם, אבל אם החזות שלכם תהיה של אנשים בעלי עקרונות מוצקים, עם דרך ברורה שאינה סותרת שום קירבה משפחתית, כולם יבינו את זה. מסבירים בעדינות ונעימות אבל בנחישות, והמציאות מראה שאנשים מכבדים אנשים בעלי דרך מוצקה.

זה נכון לא רק לגבי שבת זו אלא בכל הדילמות מסוג זה במשפחה.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה אבל יש לי בעיה. בעלי החליט לנסוע (לגבי עקרונות אני גם לא מבינה מה קרה הפעם) האם עלי להתעקש להשאר בבית גם אם אשאר לבד? המשפחה הבטיחה אוכל מהדרין אבל פעם כבר שיקרו לנו ולכן התקשרתי למקום לבדוק וראיתי שזה לא

  2. תנסי לשכנע אותו להתייעץ עם רבו לפני כן, במדיה ויתעקש ללכת נראה שלא כדאי להשאר בבית אבל אין לאכול כל מה שבחשש איסור. להדרכה פרטנית יותר תתייעצי עם הרב זריצקי 0548484044