לדור במקום תורה

שאלה:

שלום הרב
אני גרה ב מושב ??? שברמת הגולן כבר שנתיים ולאחרונה התחילו בעיות אם חינוך הילדים , הילדים לא מרוצים מבחינה חברתית. אני גננת בישוב, ואני יודעת שלשון הרע בישוב חזק מאוד, אני רוצה לשאול את הרב האם לעזוב את הישוב או לא ואם תומר כן אשמח לדעת לאיזה ישוב ללכת
אני מעדיפה את הערים טבריה וכרמיאל אשמח שתגיד לי מה יותר כדי
בברכה

תשובה:

לא ניתן לענות על שאלה כזו בלי להכיר מקרוב אתכם, את האפשרויות שלכם ואת המצב וכו', תעשו התייעצות מעמיקה עם רב פנים אל פנים, ואין ספק שהכיוון לכשלעצמו ללכת למקום שיתאים יותר לחינוך הילדים הוא דבר מצויין ונכון בלי שום ספק, זה הדבר הכי חשוב בחיים, כבר אמר רבי יוסי בן קיסמא אין אני דר אלא במקום תורה, אבל זה צריך לעשות מתוך חשיבה על עניני הפרנסה האפשרויות ושלל שיקולים, שצריך לעשות בכובד ראש ובהתייעצות מעמיקה.

בהצלחה רבה