זיפות גג בבנין משותף

שאלה:

שלור רב,

בבנין 3 קומות בנו דיירי 2 הקומות התחתונות יחידות דיור בקומת הקרקע (הפנויה והמשותפת לשכנים), ובתמורה הסכימו לתת לדיירי הקומה השלישית את הזכות הבלעדית לבנות על הגג.
בינתיים לא ניצלו דיירי קומה ג את זכות הבנייה על הגג, ודודי השמש של כל השכנים נמצאים שם.
נשאלת השאלה האם שכני 2 הקומות התחתונות חייבים להמשיך להשתתף בהוצאות זיפות הגג כבעבר?
יש לציין שהזיפות מונע גם חדירת מים לחדר המדרגות (שיש לו שטח קטן בגג.)

בברכה ותודה.

תשובה:

שלום וברכה,

על בעלי הגג לתקן זיפות הגג, ואין בעלי הקומות התחתונות צריכים להשתתף עמהם. א. משום שאין זה רכושם. ב. אין להם נזק מהרטיבות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה קובץ הישר והטוב חלק ח עמוד כ מאמר של הגאון הרב מנדל שפרן שליט"א. הרב הנ"ל סובר שגם אם יש לדיירים התחתונים נזק מרטיבות המים, על בעל הגג לשלם, ולכן בגג פרטי רק בעל הגג משלם.