נ"ט בר נ"ט

שאלה:

האם חימום בקופסת פלסטיק מחשיב את הקופסא כבשרית, ומה הדין אם בישלו בקופסת הפלסטיק הזאת (הבשרית) על ידי מים חמים קוסקוס ואחר מכן בישלו את הקוסקוס עם חלב בסיר חלבי, מה דינם של הקוסקוס והסיר?.

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אתה מחמם בשר בקופסת פלסטיק היא נעשית בשרית, לאחר מכן, כאשר אתה מבשל בקופסה הזו מאכל פרווה הדין כך: אם זה היה לאחר 24 שעות מחימום הבשר, למנהג בני ספרד מותר אף לכתחילה לאכול את המאכל הפרווה עם חלב, למנהג בני אשכנז, לכתחילה אין לעשות זאת כדי לאכול עם חלב, אבל אם עשו זאת מותר לאוכלו עם חלב. אבל אם זה היה בתוך 24 שעות לחימום הבשר, למנהג בני ספרד מחמירים לכתחילה שלא לעשות זאת כדי לאכול עם חלב ובדיעבד מותר, ולמנהג בני אשכנז אסור לאוכלו עם חלב, ולכן, אם זה התבשל עם חלב המאכל אסור באכילה, אבל הסיר זה כבר טעם שלישי ומותר.