לבנים בשבעה נקיים

שאלה:

האם אסור להשתמש בבגדים תחתוניים בצבע שחור בזמן שבעת הנקיים?
האם באופן כללי מותר?

הבלנית שלנו לא מסתכלת יותר מידי לפני הטבילה, האם זה בסדר? זה לא דורש בדיקה קפדנית?

תודה על הכל

תשובה:

שלום וברכה

חובה ללבוש לבנים בשבעה נקיים, זה חלק מבדיקת שבעה נקיים. במקרים קיצוניים של אשה עם הרבה פצעים שלא מצליחה להטהר לבעלה, מתירים לה בהתייעצות עם רב ללבוש צבעוני.

החובה לבדוק ולעיין היטב שאין חציצה מוטלת בעיקר על האשה, לא על הבלנית, עשי את ההכנות לאט לאט ובקפדנות שלא יהיה מכשול.

בהצלחה רבה ושבוע טוב.