לא מתגברת אחרי זוגיות

שאלה:

שלום לך כבוד הרב !
חברה טובה שלי הייתה בזוגיות מספר חודשים בודדים. זה נגמר מכל מיני סיבות…
היא לא מצליחה להתגבר (עברו כבר 3 חודשים), התחושות קיימות עדיין , אהבה וגעגועים , מחשבות ויש ימים שהמחשבות עליו לא מניחות לה את הדעת.
האם יש דרך לעזור לה לשחרר ? להתקדם ?
היא בחורה מאמינה , ולמרות זאת , היא חשה שמעולם לא היה לה חיבור כזה והיא ממש " סובלת " כעת . עם המון שאלות של למה וכד'.
אולי פדיון נפש ?
אשמח ממש להמלצות בעניין ! ליבי איתה ממש.
תודה רבה ובשורות משמחות בע"ה !

תשובה:

שלום רב,

אין הרבה מה לומר לה: אלו החיים, החיים לפעמים מכילים אכזבות, וכמובן שלפעמים להיפך. היכולת להסתייע בתעצומות הנפש לצלוח את החלקים הקשים יותר טמונים בשורשי האמונה הקיימת אצלנו. כלל שהיא תחוש את האמונה חזק יותר, כך ייקל עליה להבין שהבחור הזה פשוט לא בשבילה. ישנם מאות אלפי זוגות שלאחר שלשה חודשים ואף יותר הרגישו תחושות דומות ואך יותר, בשלב מסוים התחתנו. ולאחר תקופה הגיעו לבתי הדין כאשר השנאה יוקדת ביניהם… כנראה שהתחושות הללו הרבה פעמים מטעים..