מעשר כספים – שכר לימוד בבית הספר

שאלה:

שלום! ראיתי שכתבתם באתר בשם האג"מ והגרשז"א ז"ל שמותר לשלם מכסף מעשר לבית הספר, באופן שמשלם בשביל בני העניים. ורצוני לדעת, האם זה דוקא בבית הספר של תלמוד תורה, או גם בבית הספר של בנות

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי את כוונתך, אם הכוונה לשם עבור עניים אחרים שאין להם לשלם, בודאי זו צדקה חשובה ואפשר לתת מכספי מעשר. אם הכוונה לתת עבור ילדיך שלך, אזי בהנחה שאתה חייב במעשר [אדם עני שאין לו כדי צרכיו פטור ממעשר, לדעת האגרות משה אינו יכול לשלם שכר לימוד בנותיו, אא"כ הן כבר לאחר שנות לימוד חובה והן לומדות מקצוע וכדומה, ויש חולקים, ראה כאן בהרחבה.