בצל שנחתך בסכין בשרי ואחר כך בסכין חלבי

שאלה:

שלום וברכה
בצל שנחתך בסכין בשרי, ולאחמ"כ בסכין חלבית.
מה דינה של הסכין החלבית ?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות: בפרי מגדים או"ח תמז ס"ק יג מסתפק בענין זה, האם הבצל מפליט מהטעם הבשרי בלא רוטב, וכן הסתפק בזה בחכמת אדם כלל מט דין י, וביד יהודה צו ס"ק ט כתב להתיר בדיעבד אף שהבצל עצמו נאסר, וע"ע שו"ת חיי הלוי ח"ה סי' סב. מדברי החוות דעת צו ס"ק ו נראה להתיר [עיי"ש נדונו לענין סכין שני פרווה, ומקורו באבן העוזר וכן דעת עוד אחרונים, אמנןם המגן אברהם סי' תנא ס"ק לא אוסר בכהאי גוונא בסכין פרווה וה"ה לכאורה בנ"ד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש בזה מחלוקת ידועה בין המגן אברהם לאבן העוזר והמיקל יש לו על מי לסמוך וכן הכאיע מהרש"ג לקולא, אבל ראוי להחמיר ובודאי אין לעשות כן לכתחילה.