לתרומות לחץ כאן

בצל שנחתך בסכין בשרי ואחר כך בסכין חלבי

שאלה:

שלום וברכה
בצל שנחתך בסכין בשרי, ולאחמ"כ בסכין חלבית.
מה דינה של הסכין החלבית ?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות: בפרי מגדים או"ח תמז ס"ק יג מסתפק בענין זה, האם הבצל מפליט מהטעם הבשרי בלא רוטב, וכן הסתפק בזה בחכמת אדם כלל מט דין י, וביד יהודה צו ס"ק ט כתב להתיר בדיעבד אף שהבצל עצמו נאסר, וע"ע שו"ת חיי הלוי ח"ה סי' סב. מדברי החוות דעת צו ס"ק ו נראה להתיר [עיי"ש נדונו לענין סכין שני פרווה, ומקורו באבן העוזר וכן דעת עוד אחרונים, אמנןם המגן אברהם סי' תנא ס"ק לא אוסר בכהאי גוונא בסכין פרווה וה"ה לכאורה בנ"ד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש בזה מחלוקת ידועה בין המגן אברהם לאבן העוזר והמיקל יש לו על מי לסמוך וכן הכאיע מהרש"ג לקולא, אבל ראוי להחמיר ובודאי אין לעשות כן לכתחילה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל