עוגיות פרווה וחלבי יחד בתנור

שאלה:

עוגיות שנאפו בתנור פרווה ולקראת סוף האפיה שלהן הכנסתי עוגה חלבית לתנור. והם נשארו ביחד כמה דקות בתנור טרם הוצאתי את העוגיות. האם העוגיות הפכו לחלבי?

תשובה:

שלום וברכה

כיון ששני המאכלים היו גלויים יחד בתנור, הם בחזקת חלבי, ואין לאוכלם בארוחה בשרית, אבל לא צריך המתנה 6 שעות לאחר אכילת בשר. התנור כמובן נעשה חלבי, ואם היעוד המקורי שלו הוא פרווה יש לערוך לו הכשרה. ראה כאן באתר הרבה תשובות על אופן הכשרת תנור אפייה.

מקורות:

ראה רמ"א יו"ד סי' קח סעי' א.