לתרומות לחץ כאן

בלנדר לשימוש בשרי וחלבי

שאלה:

שלום וברכה,
בלנדר ידני שמעוניינת לטחון בו בשר, דגים ומוצרי חלב האם מספיק לטחון בו פרווה, נניח פירות וירקות בין לבין ? ומה דין הפרי או ירק שנטחן לאחר בשרי, האם בשרי ממש או בחזקת בשרי?
תודה, מקווה שהשאלה נוסחה בבהירות

תשובה:

שלום וברכה

אין להשתמש כלל באותו בלנדר גם לבשר וגם לחלב. למנהג בני אשכנז הוא מנהג מחייב שלא להשתמש בשום כלי אפילו בקר לחלב ובשר, אבל גם לספרדים שלא קיבלו עליהם מנהג זה, בכלי מורכב כמו בלנדר שתמיד יכול להשאר משהו ודאי יש להקפיד שלא לעשות זאת כלל. זאת גם בלי להכנס לשאלה שלעיתים המכשיר מתחמם ומחמם את המאכל לשיעור שאולי הוא יד סולדת [אפילו מעט ממנו]. שימוש כזה עשוי להביא למכשול במטבח. כאשר מדובר בפרווה שרוצים לאכול בארוחה מהמין השני, ניתן להקל על ידי נקיון יסודי של הבלנדר. כמו כן חשוב לזכור, שאם טוחנים בבלנדר דבר חריף יש להחמיר הרבה יותר, כיון שיש פוסקים שסבורים שאם חתכת בצל בסכין חלבית וטחנת אותו בבלנדר פרווה, הבלנדר נעשה חלבי!

הצטרף לדיון

2 תגובות

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל