אמירת ארבע פרשיות התפילין לאחר הנחתם

שאלה:

מה המקור שיש לקרא הפר',קדש לי ,ווהיה כי יביאך כשהתפילין מונחים ?
ומה הדין אם הורדנו התפילין לענין קריאת פרשיות אלו ?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

המנהג לומר ארבע פרשיות אלו עם התפילין, הוא משום שיש לכוין בעת הנחתם שציונו הבורא להניח ארבע פרשיות אלו שיש בהם יחוד שמו ויציאת מצרים, על הזרוע כנגד הלב ועל הראש כנגד המוח, כדי שנזכור כל הניסים שעשה לנו וכדי לשעבד תאוות ומחשבות ליבנו לעבודתו יתברך, ראה שו"ע סי' כה סעי' ה ובמשנה ברורה שם ס"ק טז. לכן המנהג הזה קיים רק כאשר התפילין עדיין עליך.

יום נעים.