הנחת תפילין אחרי השתלת שיער

שאלה:

אני עובר ניתוח להשתלת שיער והרןפא אומר שאסור להניח שום דבר על הראש כולל תפילין למשך 5 ימים אחרי ההשתלה מה עושים?

תשובה:

שלום וברכה

אין לוותר על הנחת תפילין בשום מצב שהוא! יש להסביר זאת לרופא אולי ימצא פתרון [אני מניח שאתה ישן ומתחכך בכרית… כלומר מה שהרופא מבין שהכרחי זה בסדר…] מישהו הציע כאן לא מזמן לעשות זאת בחול המועד שבלאו הכי לא מניחים תפילין, ההצעה לא מצאה חן בעיני כי יש בכך איסור עבודה בחול המועד, אבל אם אתה מרגיש שאתה לא תעמוד בנסיון, עדיף להכשל באיסור חול המועד מלוותר חלילה על הנחת תפילין. אבל שוב, שניהם אסורים, יש למצוא את הדרך להניח את התפילין כדין. שום אדם לא הרויח בעולם הזה מביטול מצוה, ובטח לא מצוה יקרה כל כך כמו תפילין!