יין שנעשה מענבים שניקנו מגוי

שאלה:

שלום רב,
אילו איסורים יכולים להיות בשתיית יין שעושה בעצמו אדם דתי, שקנה את הענבים מגוי בחברון, עישר אותם ללא אמירת כל נוסח וללא חילול על מטבע אלא לקח עשירית מהענבים ותלה אותם בסוכה לנוי, והיין עשוי אך ורק מענבים ללא תוספות כלשהן כלל.
התארחתי אצל אדם כזה והוא נתן לי לשתות מהיין, התחרטתי ששתיתי.

תשובה:

שלום וברכה

מדבריך אני מבין שלא עישר כדין, לא קרא שם לתרומה בנפרד וכו', ואם כן הם טבל גמור ואסור לשתות. ואף שגמר מלאכת הענבים כביכול היתה ביד גוי, כיון שמדובר בענבי יין גמר המלאכה הוא בעשיית היין ולא במירוח של הענבים, ראה כאן, ולכן הם חייבים במעשרות.