יש גמרא בעברית?

שאלה:

האם יש גמרא בעברית? אני ממש מתקשה להבין ארמית ואני ממש רוצה ללמוד גמרא

תשובה:

שלום וברכה

יש שתי מהדורות מאוד מוצלחות ועוזרות: האחת של ארטסקרול – שוטנשטין, גמרא מבוארת באופן נפלא, והשניה של מתיבתא – עז והדר. גש לחנות הספרים [ספרי קודש] ותראה למה אתה מתחבר יותר, וזה יעשה לך את זה בצורה הכי נעימה ששייך. במתיבתא יש גם הרבה מאוד הרחבות מהמפרשים בחלקו האחורי של הכרך.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מעבר לעובדה שיש פולמוס שלם סביב אופי החיבור הזה, הוא גם לגמרי לא עדכני… הרב שטיינזלץ היה בעל החזון, האיש שחלם על הרעיון, אבל בענין של הביצוע אי אפשר להשוות את עבודתו הבראשיתית עם מה שיש היום בגמרות של ארטקרול או מתיבתא… לכן, אם אתה רוצה המלצה פרקטית, יש היום דברים הרבה יותר תועלתיים.