הכשרת צלחת של מיקרוגל

שאלה:

בס"ד

כיצד מכשירים את הצלחת של המיקרוגל, את הגלגלים מפסלטיק שמסתובבים , וכן איך מכשירים את כיסוי האוכל של המיקרוגל (הוא עגול)

תשובה:

שלום וברכה

תוכל להכשיר אותם על ידי הגעלה בתוך סיר גדול [לא מעכב שיכנס הכל יחד, אתה יכול לסובב את הצלחת בפנים לאט לאט ולראות שהמים מבעבעים כל הזמן]. שים לב שיהיה נקי לגמרי ו24 שעות ללא שימוש.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לדעת הרמ"א שבפסח זכוכית דינה כחרס, אי אפשר להגעיל צלחת זו, אבל בכלל נהגו שלא להכשיר מיקרוגל לפסח, כיון שהכשרתו היא חידוש – הגעלה באדים, ולצורך כמה ימים לא מסתמכים על כך.