שימוש אישי בכספי מעשר שהיו מופקדים בגמ"ח

שאלה:

מי שמפקיד מהמעשר כספים שלו בגמ"ח (כמו שהורה החפץ חיים), האם הוא צריך להשלים את הסכום במקרה שהוא מושך הפקדון?

תשובה:

שלום ידידי ושכני היקר!

אני חושב שפשוט שאם רק הפקיד בגמ"ח עליו להשלים את הסכום. כספי מעשר כלל אינם כסף אישי שלך אלא הם כספי צדקה, כאשר מפקידים אותם בגמ"ח הם משמשים למצות הלוואה עד שתזדמן לך מצוה אחרת שתרצה לעשות בכסף והיא מהמצוות שניתן לקיימן מכספי מעשר. רבים נהגו להשאיר את הכסף בגמ"ח עד נישואי הילדים, ואז את ההתחייבות למחותן, לתת לכתחילה על דעת שתשלם אותו או את חלקו מכספי המעשר האלו המופקדים בגמ"ח. שכן אין עליך חובה לשלם את צרכי נישואי הילדים, ודאי לא בסכומים שאתה נדרש לעשות זאת היום, וניתן לעשות זאת מכספי מעשר.

ערב טוב ומבורך.