חדרי מדרגות בזמנינו לענין נר חנוכה

שאלה:

שלום לרבנים מה שאנחנו אומרים שהחצרות שלנו לענין חנוכה לא עשוים לתשמיש האם הכונה דוקא לדברים אישים או אפילו שימת אופנים חשיב חצר שלי ויוכל להדליק שם חנוכיה? והאם חצרות כאן הכונה גן הפרוזדור של הבנין? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בימי חז"ל אנשים היו מכבסים בחצר, אוכלים שם, יושבים עם ידידים וכו' וכו', חדר מדרגות העשוי למעבר והנחת אופניים, לדעת החזון איש ועוד אינו חצר לענין זה. הגרי"ש אלישיב כידוע חלק וסבר שמקום ההדלקה הוא בפתח הבנין, אבל מנהג רוב גדולי ישראל בדור האחרון שלא כדבריו.