תרומות מעשרות

שאלה:

שלום.
קטפתי מהגינה לימונים כרגע.(כ"ג בכסליו התשע"ח,){11/12/17 למניינם}
אמרתי את /הנוסח לספק טבל. כי לא ידעתי מה לומר בנוסח של הוודאי זה לא נוסח רציף, צריך לדעת מה לומר.
1)האם יצאתי יד"ח?
2)אם אני צריך לומר את הנוסח הוודאי- מה אני אומר כי יש שם לכמה שנים בשמיטה, ומתי נחנט וכו'.
3)יש לי מטבע של עשרה שקלים. כמה חילולים אפשר לעשות עליה? ושל שתי שקלים?

תשובה:

שלום וברכה

יצאת ידי חובה בנוסח הזה שכן סוף סוף אמרת שאם צריך להפריש יהיה מופרש… השנה הזו היא שנת מעשר עני אבל באמת לגבי לימונים יש בעיה לדעת בדיוק את השנים, כיון שעל אותו עץ עצמו יש לימונים שחנטו בזמנים שונים, ואם אתה לא יודע כדאי גם להפריש מעשר שני ולחלל כדין על פרוטה וגם לתת מעשר עני. היום פרוטה היא בערך 6 אג'.