קיום הבטחה

שאלה:

אם אמרתי לחבר שאבוא ליום הולדת שלו והתחרטתי האם חובה לבוא? אם אפשר מקורות

תשובה:

שלום וברכה

צריך לדעת שלא כל אמירה סתמית היא נדר, לכתחילה כל אדם צריך להרגיל לשונו לומר בלי נדר ולא להבטיח, אבל בדיעבד כיון שכך אנשים מדברים וכל אחד מבין שהבטחה כעין זו שאין בה מצוה, לא מתכוונים בה לנדר, היא אינה מחייבת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא התכוונתי לנדר, התכוונתי לשאול אם זה נחשב שקר. שאמרתי שאני אבוא התכוונתי לבוא ואז התחרטתי האם אני חייב לבוא בשביל שזה לא יהיה שקר? או שזה לא נחשב שקר