בישול ביום טוב בזמנינו שיש מקררים

שאלה:

האם מותר לבשל מאכלים ביום טוב בזמנינו דיש לנו פריזער ואין המאכלים מפיגים טעם כלל

תשובה:

שלום וברכה

למעשה המנהג להקל בזה, משום שהרבה אנשים מרגישים הבדל בין אוכל טרי לאוכל שהופשר מהמקפיא, ודי בכך כדי להחשב שזה מפיג טעמו. סברא נוספת כתב בזה בס' הלכות המועדים עמ' עא, שלא אמרו שדבר שאינו מפיג טעם אסור לעשותו ביום טוב, אלא באופן שלא צריך פעולה שתשמר את טעמו, אבל אם נצרכת לכך פעולה כמו הכנסה למקרר, זה בכלל שאר הדברים המפיגים טעמם. וראה שם שאריך במקורות לסברתו זו.

יום טוב.