לתרומות לחץ כאן

בישול ביום טוב בזמנינו שיש מקררים

שאלה:

האם מותר לבשל מאכלים ביום טוב בזמנינו דיש לנו פריזער ואין המאכלים מפיגים טעם כלל

תשובה:

שלום וברכה

למעשה המנהג להקל בזה, משום שהרבה אנשים מרגישים הבדל בין אוכל טרי לאוכל שהופשר מהמקפיא, ודי בכך כדי להחשב שזה מפיג טעמו. סברא נוספת כתב בזה בס' הלכות המועדים עמ' עא, שלא אמרו שדבר שאינו מפיג טעם אסור לעשותו ביום טוב, אלא באופן שלא צריך פעולה שתשמר את טעמו, אבל אם נצרכת לכך פעולה כמו הכנסה למקרר, זה בכלל שאר הדברים המפיגים טעמם. וראה שם שאריך במקורות לסברתו זו.

יום טוב.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל