וידוי בשני וחמישי

שאלה:

שלום, בימי שני וחמישי לא אומרים וידוי? אני מתפלל אצל אשכנזים או אצל תימנים הם מתחילים אל מלך יושבים על כסא רחמים וי'ג מידות
מה לעשות במצב כזה? להתחיל והוא רחום יכפר עוון והם יקראו את שלהם?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה יש מנהגים שונים, מנהג אשכנז הקדום היה דוקא כן לומר י"ג מידות וודוי בשני וחמישי לפני אמירת והוא רחום, אולם בארץ ישראל בהרבה קהילות התקבל מנהג ליטא שמתחילים מיד והוא רחום ואין י"ג מידות. תאמר י"ג מידות עם בני המקום ואחר כך תמשיך והוא רחום, שלא לפרוש מהציבור.