קידוש ליד טלוויזיה שהודלקה בשבת אם אי אפשר שלא לשמוע את השידור

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
אם הבנתי נכון, מותר לבן אדם לעשות קידוש ולאכול סעודה למרות שלידו יש טלוויזיה שההורים הדליקו בשבת.
אך אסור להנות מהשידור בטלוויזיה, כלומר להאזין לתוכנית וכו'.
-מניסיון של כמה וכמה שבתות, אין לי אפשרות שלא להאזין לחלוטין. אולי תמיד משפט או שתיים או יותר נקלטים באוזניים שלי.
א' – האם יש הבדל בין אם אני נהנה ממה שאני שומע לבין אם אני סובל?
וכך או כך, האם מותר להיות שם במצב כזה?
ב' – שמתי לב שאחד ההורים מנמיך בדרך כלל (או תמיד) את הטלוויזיה כשאני מקדש וסועד. לא מעיר להם, כי לא רוצה שיגבירו בעקבות כך. אומנם אני יכול להגיד להם שלא ינמיכו בימות החול – האם לומר? (לא זוכר בוודאות, אך נראה לי שגם כשהם מנמיכים, עדיין פה ושם אני קולט משפטים שנאמרים שם).

תודה רבה כבוד הרב וחודש טוב

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לשהות שם, רק להשתדל לא לשמוע.

עדיף שתאמר להם ביום חול שלא ינמיכו כאשר אתה נמצא.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.