לצאת ידי חובה מהש"ץ או לומר הכל לבד

שאלה:

בס"ד,
האם מותר לקרוא ק"ש ופסוקי דזמרה בקול בבית כנסת שיש שם שליח צבור שקורא בקול והוא כמכוון את הצבור או שעדיף שומע כעונה ?

תשובה:

שלום וברכה

המנהג היום שלא יוצאים ידי חובה מהחזן במה שאפשר לומר בעצמך, כיון שקשה לאנשים לכוין היטב ולשמוע את הברכה ממנו, ולכן כך נהגו גם בברכת המזון שבעצם עיקר ברכת הזימון היא שכולם יוצאים ידי חובה מהמזמן ובזמנינו לא נהגו בכך, וכן בהלל ועוד ועוד, כפי שהסביר המשנה ברורה בסי' ח, שאף שיש מעלה של ברוב עם הדרת מלך, עדיף לוותר על מעלה זו כדי לומר כפי שצריך בלי להפסיד מחמת חולשת הדורות.