להוריד האשפה כשלובש תפילין

שאלה:

אני נוהג להניח תפילין בבית וללכת לבית כנסת עם התפילין. האם מותר לי לקחת שקית האשפה (להוריד האשפה) למזבלה? האם זה יותר חמור אם יש טיטולים בתוך השקית אשפה?
יש לציין דעת נוטה (תפילין, תשובה תתל"ו).

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאם יש באשפה דבר מטונף כמו טלטולים או משהו המדיף ריח רע אסור לקחת עם התפילין, לא גרע ממבואות המטונפות שצריך לכל הפחות לכסות תפיליו, ובזה ודאי דינו חמור יותר, אבל אם זה סתם ניירות טישיו וכדומה, מסתבר שיש להקל.