מנחה בין השמשות בשעת הדחק

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב
אם אני זוכר נכון, אז בשעת הדחק מותר להתפלל מנחה עד צאת הכוכבים.
רשום לי בלוח שנה צאת הכוכבים לחומרה, לדוגמה היום זה ב:5:23.
האם מותר עד זמן זה?
וכמה זמן אחר השקיעה צאת הכוכבים שלא לחומרה? 13.5 דקות?
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

מנחה אפשר להתפלל בשעת הדחק ובדיעבד עד זמן צאת הכובכים הראשון, כלומר לסיים מנחה 13 וחצי דק' לאחר השקיעה. כלומר אם היו היתה שהקיעה ב4:49, אפשר בדיעבד לסיים מנחה ב5:02. ראה משנה ברורה סי' רלג ס"ק יד, וכמה האריך לבאר שזה דחוק מאוד כי יש רבים שפסקו שזמן מנחה הוא עד השקיעה בלבד.