חרדות בעקבות ניצול מיני

שאלה:

שלום רב ….
אני עברתי ניצול מיני בגיל 11 ובעברי היה גם רקע של שימוש בסמים מה שמפריע לי זה בעצם כל פעם שחבר או אדם מסוים סתם עושה תנועה כל שהיא לעבר איבר מינו אני נתקף חרדה שמשתקת אותי (במחשבה ובהרגשה נדמה כאילו חדרו לפרטיות שלי וכאילו יודעים שזה הפגם שלי ולהערכתי כאילו שמנסים לבדוק אותי בסיטואציות מסוימות בכוונה תחילה ) אני גם חש פחד וספקות לגבי כך שהופצה שמועה עליי ואנשים פשוט יודעים עליי את הפרטים הללו כיום אני נקי כבר 6 שנים מלאות מסמים אך אין לי חופש פנימי ומצב רוחי משתנה מעת לעת כאשר אני נתקל בחוסר האונים הזה מול אנשים מסוימים…
שאלתי בעצם איך לעצור מצב זה ומה הכלים שעליי לרכוש בכדי להתמודד עם הפחד והחרדה שמציפים אותי ומערערים אותי במקום הזה?

תשובה:

שלום ידידי

הצטערתי לקרוא את הכאב והצער שלך, מה שחשוב הוא לקבל סיוע מקצועי, אתה בהחלט זקוק לכך, ויש היום לגורמים המקצועיים כלים לסייע לך. במקביל, ככל שתחייה יותר באוירה תורנית, שיעורי תורה, קשר עם בני תורה, הנושא הזה יתפוגג לאט לאט, החברה הפחות תורנית שקועה מאוד בחיי חומר ותאוות, ולכן הנושאים האלו צפים, כשחיים סביב תורה זה ירד בעז"ה, אבל שוב, לא במקום סיוע מקצועי, הכל במקביל.

בהצלחה רבה