האם יש אפשרות שכהן ידליק נר על קברה של אמו?

שאלה:

גליל (ROLL) מקרון מקרי כלי להביא טומאה? אהל חיבורין. ובכוונתי להשתמש בזה כדי להדליק נר על קברה של אמי הכ"מ, כאשר אני יעמוד אחרי גדר י' טפחים.

תשובה:

שלום רב,

שאלתי את הגר"י לומברד וזה תשובתו:

לכאורה הדין תלוי במחלוקת האחרונים ביו"ד ק"צ סעיף י' אם נייר מקבל טומאה, ולכאורה כאן יש להחמיר שנוגע לאיסור תורה, דאמנם הרמ"א בסי' שס"ט כתב שאין איסור לכהן להטמא בכלי שנגע במת, אבל שם הוא בגלל שאינו קריבה למת או משום שהוא לא בחיבורין, אבל כאן שהוא בחיבורין לכאורה אין להקל. ומ"מ אם יקח דבר שאינו מקבל טומאה שאין בו טפח ויש בהיקפו טפח יהיה טמא מדרבנן ומ"מ לכאורה יהיה מותר לצורך מצוה לרוב הדעות, וצ"ע. ואם אינו מקבל טומאה ואין בהיקפו טפח כגון ענף מעץ לכאורה יהיה מותר.