סיב חום בעד בדיקה

שאלה:

מה הדין בעד בדיקה של הפסק טהרה שנראה עליו לאורך הסיב כעין צבע חום ואחכ בקושי אפשר היה לראות את זה.שאלתי היא האם זה יכול להיות ליכלוך ולא כתם כי זה היה לאורך הסיב ואחכ בקושי נראה לעין . והאם כתם דם ודאי על עד בדיקה יכןל פתאום להעלם או בקושי להראות.סליחה על אורך השאלה ובתודה מראש.

תשובה:

שלום רב

ראשית כיון שמדובר במראה חום לא ברור שהוא אוסר, רק אם יש נטיה לאדמומית יש לאסור. שנית זה אכן יכול להיות חיצוני. אבל בדרך כלל יש צורך במומחה שיקבע זאת, תראו לרב המקומי שיכריע.

ערב טוב.