כשרות אתרוגים בדוכנים ברחוב

שאלה:

שלום
אדם שקונה מסוחר אתרוג בקופסה לא סגורה, על הקופסה כמובן כתוב שהאתרוג תימני. איך אפשר להבטיח שזה באמת האתרוג הנכון כמו שכתוב בקופסה? האם לבקש תעודה על הפרדס? מה אפשר לעשות.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

במקרה כזה חייבים לקנות מאדם ירא שמים שיודעים מהיכן הביא וכו', לא לקנות סתם ברחוב מאיזה דוכן של אדם מפוקפק. זה יכול להיות אתרוג מורכב ושלא הפרישו תרומות ומעשרות ועוד.

בהצלחה רבה