כיבוי אש ביום טוב

שאלה:

היום מותר ביום טוב אחרי שאני מבשל לכבות את האש מהמתג הראשי של הגז ככה שלוקח כמה שניות עד שהאש ניכבת?( אין לי אפשרות אחרת לכבות)

תשובה:

שלום וברכה

אין כל היתר לכבות את האש  באופן זה. למעשה מה שעושים הוא אחת מהשתים הוא שדואגים שכל האוכל יהיה מבושל מערב החג, או יש מכשיר כמו שעון שבת הנקרא חגז [חג – גז] שהוא מכבה את האש מעצמו לפי הזמן שאתה מגדיר לו מראש לפני החג. תוכל להשתמש בו. ויש שפשוט משאירים אש מכוסה כל החג… אפשרות נוספת להשתמש בכיריים חשמליות הפועלות על שעון שבת בזמנים מסויימים.

שנה טובה ומבורכת.