הכשרת טוסטר מבשרי לחלבי

שאלה:

איך אפשר להפוך טוסטר ללא דפנות נשלפות מבשרי (היה בשימוש עם נקניק) לחלבי .

תשובה:

שלום רב

למנהג בני אשכנז יש להמנע מלהעביר כלי מחלבי לבשרי ולהיפך, אמנם רבים נהגו להקל בכך לגבי תנור שמעיקר הדין אין בו זיעה אלא ריחא בלבד.

אופן ההכשרה [בהנחה שמדובר בטוסטר אובן שהוא כמו תנור]: יש להמתין 24 שעות ללא שימוש, לנקות היטב בחומרים פוגמים כמו סבון, ולהפעיל על חומו המירבי 20 דק' כשהוא ריק.

בהצלחה.

טוסטר צנימים הייתי מציע לא להשתמש לחלבי, קשה לנקותו היטב בגלל כל החריצים.

טוסטר סנדוויץ ניתן לנקות כמו טוסטר אובן. אבל בזה קיים המנהג לבני אשכנז שלא להעביר מבשרי לחלבי.