הפרשת תרומות ומעשרות

שאלה:

לכבוד הרב שלום,
אם אני לא יודעת מאיפה הירקות שיש בבית, אם עישרו אותם כראוי או לא, האם אפשר להפריש חתיכה קטנה שיחשב מעשר ולאכול? או שצריך להגיד את כל הנוסח בלי ברכה…
כי פירות וירקות לא באים באריזה ואי אפשר לדעת היכן נקנו ובאיזה השגחה ….

תודה רבה תזכו למצוות!

תשובה:

שלום וברכה

ודאי חייבים להפריש תרומות ומעשרות, ראי כאן על סדר הפרשת תרומות ומעשרות. מכל מין ומין יש להפריש בנפרד.

פירות [בשונה מירקות שאין בעיית ערלה] מאוד חשוב לקנות במקום מפוקח כהלכה כדי שלא להכנס בחשש ערלה, ניתן לברר באתר של בית המדרש אמונת אי"ש לגבי פירות שאין בהם חשש ערלה כרגע בשוק [כדאי להתעניין שוב כל חודש].