דם על נייר קינוח

שאלה:

כתם דם על נייר טואלט (בתוך ההפרשות, לא ישירות על הנייר) באורך חצי ס"מ ובעובי של פס, אפילו לא מ"מ, שיתכן שהוא דם השרשה אבל לא ידוע עדיין אם יש הריון. האם הוא מטמא נידה? יש לנו פרישה של אור זרוע ביום חמישי בערב ופרישה ביום שישי (היום יום רביעי)

תשובה:

שלום וברכה

לפי מה שאני מבין ממך הכתם אינו בגודל גריס ולדעת הרבה פוסקים יש להקל שאינו אוסר, כיון שהוא בכתם ולא על עד או בראייה ממש. אנחנו רגילים להורות, שאם קינחה מיד לאחר הטלת מי רגלים בלי להמתין כחצי דקה גם בפחות מגריס יש להחמיר, וכל אחד יעשה בענין זה כהוראת רבותיו. המקור של הדימום אם הוא מהשרשה או וסת לא רלוונטי להלכה.