מנין מוקדם או לשלוח את הילדים לפני התפילה?

שאלה:

שלום. אני אברך בישיבה, ואשתי עובדת בבוקר, כך שאני צריך לארגן את הילדים ולקחת אותם למעון ולגן. האופציות שלי הן:
א. תפילה בשש בבוקר, החיסרון- דבר שיגרום לי להיות עייף יותר במהלך היום, ואולי גם לבטל לימוד משמעותי בלילה (ובחורף גם ייתכנו תפילות לפני הנץ), והרבה פעמים אני גם מאחר ומגיע לקראת סוף פסוד"ז; היתרון- לא לדבר ולעסוק בדברים אחרים לפני התפילה;
ב. תפילה ב7 וחצי, החיסרון- אי אפשר להימנע מדיבורים לפני התפילה, עם אשתי וילדיי, ואולי אף ויכוחים עם הילדים על ההתלבשות וכו'; היתרון- אמור להגיע בזמן ולא להיות עייף בסדרים.
מה עדיף? תודה!

תשובה:

שלום וברכה

תתפלל ב7:30 ותשתדל לעשות לילדים כיף.

בהצלחה רבה ורוב נחת.