בשר בתבנית חלבית בתנור

שאלה:

שלום,
אפיתי בשר בתנור על גבי תבנית חלבית (יש נייר אפיה), מה דין התבנית ? ומה דין הבשר?

תשובה:

שלום וברכה

אם התבנית חלבית בת יומה, כלומר שאפו בה חלבי ב24 שעות האחרונות, המאכל אסור, ואת התבנית לא ניתן להכשיר, כיון שהיא צריכה ליבון חמור, וזה לא ניתן לעשות, הציפוי של התבנית יתקלקל הרבה לפני שיגיע למצב של ליבון.

אם התבנית אינה בת יומה והיא נקיה, המאכל כשר, ואת התבנית יש להכשיר באופן הבא, יש לנקותה היטב, להמתין 24 שעות ללא שימוש, להכניסה לתנור ריקה, ולהפעילו על חומו המירבי חצי שעה. אותו תהליך יש לעשות גם לתנור וכך יוכשר גם הוא. זה יקרא ליבון קל.

להבא, יש לעשות סימן ניכר על התבניות, למשל על התבנית החלבית לקבוע עיגול מתכת של מחזיק מפתחות, זה נשאר לעולמי עד…

ערב טוב.