שימוש בחפץ שבא בשבת

שאלה:

שלום,

רציתי לברר לגבי מעשה שקרה לי בשבוע שעבר, ואתמול, שבת קודש.

אני הזמנתי מחו"ל, מוצר שהיה צריך לבוא עד יום חמישי שעבר לביתי.

אך מכיוון שבשבוע שעבר ביום שלישי, חגגו בארה"ב את יום העצמאות שלהם, ה- 4 ביולי – הם – החברת משלוחים – לא עבדו, ומכיוון שכך היה עיכוב והחפץ לצערי ולמרות כל מאמצי – הגיע ונחת אתמול, בשבת בשעה 3:30 אחה"צ.

רציתי לשאול מה ההלכה אומרת במצב כזה, ומה צריך לעשות, והאם מותר לכתחילה להשתמש בחפץ?

מעלעול כאן באתר, ראיתי שכתוב שא"א לשלוט בכל המקומות עד שזה מגיע לארץ ולכן אין עם זה בעיה. אבל רציתי לשאול כדי לדעת הלכה למעשה – מה הדין.

תודה רבה ושבוע טוב ויום טוב.

תשובה:

שלום רב

במה שנוגע לפעולות שעושים גויים אין כל חשש, זה לא נעשה בשבילך אלא בעבורם ומטעמי נוחות [רצו חופש ביום חגם]. מה שנוגע לפעולות שעשו יהודים כאן בשדה התעופה או בנמל, אסור ליהנות מזה בשבת, ויש להמתין עד שיחלוף הזמן בכדי שיעשו במוצאי שבת. כלומר אםהפריקה והנסיעה וכו' לוקחים שעתיים שלוש, אין להשתמש בחפץ אלא כמה שעות לאחר השבת.

מקורות:

ראה במשנה ברורה בתחילת סי' שיח שדין בכדי שיעשו נוהג לחומרא גם ביהודי שאינו שומר מצוות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ואחרי השעות שעברו, השעות שלקח זמן להסיע ולשחרר מהמכס וכו', אחרי זה, האם אפשר להשתמש במוצר לכתחילה בלי שום הגבלות? אין לזה ח"ו איזשהו איסור?