דימום אחרי לידה

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לדעת אישתי ילדה לפני שבועים ויש ימים שאין לה דם וימים שיש לה דם האם אפשר לתלות את הדם בתפירות? ובכלל ממתי מתחילים בדיקה ושבעה נקיים תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

אחרי שהדימום מפסיק ורואים שרק מידי פעם יש איזה כתם קטן, תוכלו לנסות להתחיל הפסק טהרה ושבעה נקיים, וגם אז לא ניתן יהיה לתלות את הכתמים בתפרים אלא אם כן אחות טהרה תקבע שאכן הם מדממים. בכל מקרה שבועיים זה מוקדם מאוד, נדיר שאשה מדממת כל כך מעט אחרי לידה, יש להמתין בסבלנות ובעז"ה הכל יהיה טוב.

מזל טוב ובריאות איתנה!