פרווה בתנור בשרי

שאלה:

תבנית של תנור שחיממנו עליה עוף, עם נייר אפיה. אחכ רוצים לאפות חלה עליה. לא באותו היום. האם יש בעיה? מה דין החלה?
ב. במידה ורוצים לאחר מכן לחמם עליה פיצה כיצד ניתן?

תשובה:

שלום רב

התבנית הזו בשרית לגמרי. כדי לאפות עליה דבר פרווה שיוכלו לאכול אותו עם גבינה ממש, למנהג הספרדים אם אינה בת יומה יש לנקותה היטב ודי בכך [אבל גם את התנור יש לנקות היטב..], ולמנהג בני אשכנז לכתחילה אין לאפות בתבנית זו חלה על מנת לאכול אותה עם גבינה, אבל בדיעבד שעשו כך מותר לאכול.

אין לחמם פיצה על תבנית זו.

ערב טוב.