מאכל חלבי על פלטה בשרית

שאלה:

שמתי בטעות מאכל חלבי ישירות על פלטה חמה שמחממים בא בד״כ דברים בשריים/ פרווה תמיד בתוך כלי. האם יש בעיה בפלטה עכשיו מבחינת כשרות?

תשובה:

שלום רב

אם הנחת מאכל חלבי ישירות על הפלטה היא נעשתה חלבית, ולכן כדאי להכשיר אותה על ידי ליבון קל [אני מניח לפי התיאור שלך שבשר ממש לא נגע בה ב24 שעות האחרונות]. יש לנקות היטב, ואז לחמם אותה כשהיא ריקה חצי שעה. כי אמנם מגע יבש בין כלים [סיר יבש בתחתיתו על הפלטה] אינו מעביר טעם, אבל תמיד יש לחשוש שמא הסיר יהיה לח או שמא יזל רוטב וכו'. להבא אין להניח חלבי ישירות אלא על גבי נייר כסף ולהזהר שלא יפול כלום.