מה עושים עם תמרים שנמצאו

שאלה:

שלום. מצאנו תמרים במקום של אחד התלמידים בבית המדרש. עלותם נאמדת בכעשרה- עשרים ש"ח, וייתכן שהם נשכחו שם מחג שבועות.
האם אפשר לעשות דבר כזה: לתלות פתק שנמצאו תמרים, ובמידה ולא יימצא דורש, לאכלם כעבור כמה ימים, ובמידה ואם אח"כ יגיע דורש, לתת לו את הסכום?
(תוך כדי השאלה נודע שהתמרים חולקו ע"י מישהו, אבל אשמח לדעת תשובה כללית). תודה

תשובה:

שלום רב,

אכן כך היה צריך לנהוג כדין פירות שמכרם מיד, ומותר למוצא בעצמו לקנותם ולאכלם  ולתת דמיהם לדורש כמ"ש הרמ"א רסז כד ובמקרה שמחיר האבדה ידוע והוא מצוי בשוק כמו במקרה הנוכחי כולם מודים לזה כמ"ש שם הערוך השולחן.